NÅR DU GIR GODE RÅD, SÅ FORSØK BARE Å HJELPE - IKKE Å BEHAGE.

Rødvinsflekker

Rødvinsflekker er normalt ganske vanskelige å få bort. Et tips for å bli kvitt rødvinsflekker er å strø salt på flekken. Saltet absorberer som kjent fuktighet og vil trekke ut rødvinsflekken. Når det har ligget en stund så er det bare å bruke en støvsuger for å ta bort saltet. Rødvinsflekker skal da være forsvunnet.

Rødvinsflekker er ofte veldig vanskelige flekker på grunn av at rødvin har mye fargestoff i seg. Det er derfor et kjent problem med flekker av rødvin på skjorter, bluser og gulvtepper. Prøv dette tipset for å se om det hjelper mot din rødvinsflekk.

Forkjølelse

Salt virker bakteriehemmende, og saltvann egner seg derfor godt til gurgling ved sår hals og til neseskylling ved forkjølelse. Flere mener at havsalt er best å bruke. Kok opp vann og tilsett salt (1 spiseskje salt på 1 liter vann). Drypp saltvann i nesen, eller kjøp et såkalt “nesehorn” på apotek, som gjør det enkelt å foreta nesekyllinger.

Badesalt

Hjemmelaget badesalt lages enkelt ved å tilsette noen dråper eteriske oljer i saltet. Velg eteriske oljer ut fra hva slags behov du ønsker å dekke. Dette kan bli som ditt eget private lille spa og kan brukes i badekar eller ved et deilig fotbad.

Ugress

Ugress kan av og til være vakre blomster. Problemet er bare at vi ikke vil ha dem akkurat det de er. Ugress kan være alt fra løvetann og soleie til skvallerkål og kveke. Selv om både løvetann og soleie er vakre blomster så er det ikke alltid at vi vil ha dem i blomsterbed og plen.

Et tips for å få bukt med problemet er å strø koksalt der man tror ugresset vil komme. Dette kan være både salt i form av grovsalt eller mer finkornet om man vil. Særlig er dette effektivt hvor man har lagt beleggningstein. Det er ofte at både løvetann og mose vil trenge seg opp i fugene mellom steinene. Hvis man strør salt der så er man kvitt problemet.

Hvis du synes at det hvite saltet ikke er noe penere å se på enn ugress, så kan du blande det ut i vann slik at du får en veldig sterk saltlake. Plantene trekker dette inn og dør. Dette er et giftfritt og enkelt alternativ til Roundup og andre giftige sprøytemidler.

Bodyscrub

Lag deg en hjemmelaget bodyscrub med salt, en baseolje og eteriske oljer for duft og velvære. De eteriske oljene har genuine egenskaper som kan være til hjelp for kropp og sinn. Velg selv ut fra hva slags behov du har, evt bare velg ut fra hvilke dufter du liker. Mange fine do-it-yourself oppskrifter finnes på nett. Påfør i dusjen, skyll av og klapp huden tørr etterpå. Huden føles deilig frisk og myk. Ren nytelse fra topp til tå.

Helse, velvære og spa.

Huden vår er det største organet vi har og når vi vet at kroppen trenger salt så er det greit og få påfyll samtidig som man nyter litt egentid og velvære, uten at det koster alt for mye. Ta deg gjerne tid til å tenne noen duftlys, eller stearinlys og skjem deg bort med forskjellige egenbehandlinger. Disse kan man kjøpe i butikk, eller lage selv for en rimelig penge. Vi vil anbefale at man bruker rene økologiske oljer og eteriske oljer da de ikke inneholder tilsetningsstoffer som kan irritere huden. Spør i helsekostbutikken så hjelper de deg gjerne.