Møt Saltmakerene vår!

Tore Hongset, far til to piker, er vokst opp i Bodø og har slekt fra Saltstraumen. Han har sin yrkesbakgrunn fra Luftforsvaret og Braathens SAFE.
Nå arbeider han som redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Tore saltmaker|Arcticsalt

Tore er selvlært i saltfaget. Etter å ha begått de fleste feilene man kan begå, kan Tore idag med stolthet si at han kan lage salt.
Det har gått med en del gryter og kar i læringsprosessen, antallet mil til og fra Saltstraumen med 10-litersdunker i bilen ble ganske mange. Resultatet gjorde at han tok sats, skaffet seg lokale og anlegg på Saltbrygga, rett ved malstrømmens bredd.

Fra å ha kokt saltvann i samboerens gryter til å ha ødelagt tre vannbad i 40 til 100-litersstørrelsen, bryner han seg nå på to kar som rommer 4000 liter hver.
Utallige timer er lagt ned på internet for å lese seg opp på hvordan andre
rundt om i verden lager salt, og sammen med egen prøving og metodeutvikling
har han funnet sin fasit.

Fabrikken har han designet selv i samarbeid med sin far Ivar og med-saltmaker Håvard. En saltmakers arbeid inneholder stor grad av nøyaktighet og tålmodighet,
og Tore har begge disse egenskapene - samt at han er veldig glad i godt salt!
Om Håvard

Håvard Stenersen er oppvokst i Saltstraumen og kjenner straumen bedre enn de fleste. Han bor et steinkast unna fabrikklokalene
og kom rett og slett på døra en dag i 2014 og lurte på om han kunne få være med på å bygge fabrikk.
Håvard er svært praktisk anlagt, og sammen med Tore og Ivar har han bygd sin egen arbeidsplass. Han er driftsansvarlig og fullt utlært saltmaker.