Arctic Salt produserer flaksaltet sitt på tradisjonsrikt vis.

Arctic Salt har sine produksjonslokaler «midt i matfatet»; på en gammel brygge som ligger 1 meter fra verdens sterkeste malstøm, Saltstraumen.

Her pumper vi opp det klare, ville vannet som har virvlet inn gjennom det trange sundet som skaper strøm hver gang flo eller fjære sjø presser på.

I løpet av en flo-setting passerer det 370.000 kubikkmeter friskt vann fra Atlanterhavet forbi Saltbrygga. Vi har ingen utfordringer med tilgang på ressurser. Vannet er så klokkende rent at vi gjerne kunne latt være å filtrere det, men vi gjør det også!

Vannet filtreres før et lengre tålmodighetsarbeid iverksettes for å få dampet bort tilstrekkelig mye av vannet slik at saltinnholdet stiger.
Etter hvert som saltgehalten stiger i det resterende vannet, danner det seg saltkrystaller på overflaten.

Prosessen gjør at krystallene blir så store at de bryter vannhinnen og synker ned til bunnen av karet. Da er de klare for innhøsting.
Når saltet er trygt ute av karet, blir det tørket i to prosesser for å få de akkurat så tørre som vi vil ha dem.
Vi foretrekker et snev av fuktighet i saltet vårt; det er med på å gi saltet integritet.

Når saltet er ferdig tørket, blir det kontrollert og godkjent, innveid og merket med opprinnelses-batch, før det blir pakket på glass og sendt ut til forventningsfulle kunder i inn- og utland.